Svenska lektion

2012-10-01 - 11:16:00 → Allmänt

Vi ska övertyga om vilken film vi ska se på svenskan och ska alltså skriva en argumenterande text om vilken film man vill se och varför. 
Am i good or whazaa?
 
 
The Hunger Games 
Filmen handlar mycket om känslor som vi alla någon gång under livet kommer få uppleva, så som kärlek, lycka, sorg, besvikelse, vänskap, ilska och stunden då allting förändrades. Att få se sådant på en film då det finns mycket utav allting, hjälper det till i det verkliga livet för att själv få förslag hur man ska handskas med sin egen situation.

I filmen finns det 12 stycken olika distrikter där fattiga personer lever. Filmen inriktar sig på distrikt 12 där familjen Everdeen lever. I familjen ingår huvudpersonen Katniss, hennes lilla syster primrose, och deras mamma. I varje distrikt varje år så lottas det ut en kille och en tjej mellan 12-18 för att sedan skickas ut i ett krig mellan de andra ungdomarna från dem andra distrikterna.

Filmen riktar sig åt alla åldrar över 11, och har nästan allt som folk söker i en bra film. För om man ska se en film gemensamt så brukar det vara svårt att komma överens om man ska se en skräck, action, komedi eller drama. Man kan säga att den här filmen är en blandning av allt utom då komedi kanske, men att huvud genren är action.

Filmen har enligt mig allt som en riktigt bra film behöver, så som bra skådespelare, små detaljer som gör att filmen inte blir långtråkig, bra handling, och bra gjord. Det som också är riktigt bra med filmen är att the hunger games är en trilogi, alltså att det finns tre böcker och kommer även komma två till filmer. Vilket betyder att vi kan läsa böckerna om vi så vill och enligt nästan alla som har läst böckerna och sett filmen så är böckerna bättre, och om man då tänker på hur mycket bra respons och kritik som filmen fått borde böckerna vara helt otroliga.

Om vi ser den här filmen under en svensk lektion så har vi inte bara att vi sett en grym film, utan vi har lärt oss saker som är viktiga att tänka på:

  • ·         Att ställa upp för varandra är bland det viktigaste man kan göra
  • ·         Så här kan det se ut i verkligheten, eftersom filmen är utspelad som om att det ska vara framtid.
  • ·         Man ska inte ta allting förgivet
  • ·         Att det inte lönar sig att köra sitt eget race hela tiden
  • ·         Att hålla ihop med sina närmaste är en viktig del i livet

 

Visst finns det säkert några som inte uppskattar filmen, men det är väldigt svårt att hitta en film som passar alla. Vad jag tror har den här filmen har i alla fall störts chans att de flesta tycker om. 

 

 

 

Hahaha, alltså egentligen behöver man kanske inte skriva en så bra text med tanke på att alla jag ser i detta klassrum spelar spel eller kollar youtube.. Men det kanske är någon som har ansträngt sig lite så.. varför chansa ? ;)

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0